Vázlatokon az új Subaru sportkocsi

2009.10.08. 06:43

Kiszivárogtak a Toyotával közösen fejlesztett hátsókerék-hajtású kupé korai rajzai, így legalább valami sejtésünk lehet róla, hogy milyen lesz az FT-86 testvérmodellje.

Bár a vázlatok nem igazán mutatnak egységes képet, annyi azért egyértelműen látszik, hogy teljesen más karakterű lesz a Subaru és a Toyota kupé, már amennyire ez az azonos vázszerkezet mellett lehetséges. A Subaru agresszívabb orrkiképzést és elegánsabb tetővonalat kap, így jobban passzol a márka sportosabb arculatához, illetve a modellpalettán betöltött eltérő szerepéhez. Úgy tudjuk, a tervek szerint a Toyota és a Subaru sportkocsijai, bár ugyanott készülnek majd, nem lesznek egymás közvetlen vetélytársai. Míg a Toyotát a Mazda MX-5-ös árkategóriájába pozícionálják, és csak négyhengeres szívómotorokkal készül majd, addig a Subaru inkább a Ford Mustang és a Nissan 370Z ellenfelének készül. Valószínűleg készül majd turbómotoros, összkerék-hajtású, 300 lóerő feletti teljesítményű változata is.

A Subaru várhatóan valamivel később dobja piacra saját kupéját, mint a Toyota, így egyrészt elkerülhetik, hogy a bevezetés környékén várható jelentős kereslet miatt mindkét típusból hiány alakuljon ki, másrészt felhasználhatják az FT-86-ossal szerzett tapasztalatokat a Subaru kupé fejlesztésének végstádiumában.