Szeptemberben dübörögtek BMW csoport eladásai

2009.10.13. 11:54

A BMW csoport szeptemberben az idén első alkalommal tudta növelni eladásait, világszerte 0,7 százalékkal többet, összesen 122.354 autót adott el a BMW, a Mini és a Rolls-Royce márkákból, mint tavaly szeptemberben - derül ki a cég által nyilvánosságra hozott közleményből.

Ian Robertson értékesítési igazgató az év hátralévő részére is mérsékelt értékesítés növekedést jelez előre: "jó esély van arra, hogy a nehéz általános gazdásági keretfeltételek ellenére is mérsékelt, 2008-hoz képest mindössze 10-15 százalékos értékesítési csökkenéssel zárhatjuk az évet."

A szeptemberi növekedést kizárólag a brit Mini márka sikerének köszönheti a BMW: szeptemberben 24.759 Mini gépkocsit adott el, 9,5 százalékkal többet mint tavaly szeptemberben.

A BMW márkánál ezzel szemen 1,2 százalékkal, 97.545 gépkocsira csökkent a havi értékesítési szám éves bázison, ami gyakorlatilag megállította az elmúlt hónapokra jellemző drasztikus mértékű visszaesést. Az első kilenc hónapban 15,7 százalékkal csökkentek a BMW eladásai az előző évihez képest.

Ian Robertson a BMW márka eladásaiban is további javulást vár, nem utolsó sorban az új modelleknek köszönhetően. Az idei első kilenc hónapban 15,7 százalékkal 939.554 autóra csökkentek a BMW csoport eladásai a tavalyi azonos időszakhoz képest, kétszámjegyű visszaeséssel a BMW és a Mini modelleknél. -MTI-