Új Toyota Auris a láthatáron

2009.10.14. 14:07

Alaposan átdolgozott orr-résszel és továbbfejlesztett motorokkal próbálják vonzóbbá tenni a Toyota kompaktját. Az átalakított modellt először Japánban mutatják be, de valószínű, hogy később Európában is végrehajtják ugyanezeket a módosításokat.

A legfeltűnőbb változtatásokat az autó orrán hajtották végre: kicserélték a lökhárítót, átdolgozták a fényszórókat és a motorháztetőn is módosítottak. Ezzel változott az autó karaktere is: a hűtőmaszk beugrásának eltűntetésével jobban emlékeztet a régi ötajtós Corollára, ami akár még eladásnövelő tényező is lehet. Ezen kívül hátul is változott a lámpák belső felépítése és a lökhárító formája. A japán változat ezen kívül egy új fokozatmentes, de többsebességes működést utánozni képes váltót kapott, és módosítottak az 1,8 literes motor vezérlésén is: az új kivitelnél már a szívó és a kipufogószelepek időzítése is dinamikusan változik, ami kisebb fogyasztást és nagyobb csúcsteljesítményt ígér.

A megújult Aurist Japánban a napokban kezdik forgalmazni, az európai premier azonban akár jövő tavaszra is átcsúszhat. Valószínű, hogy az európai modellfrissítéssel egy időben érkezik a hibrid változat is, a Prius III hajtásláncával.