Keménytetős lesz a kabrió McLaren MP4-12C

2009.10.16. 16:18

A McLaren tervei szerint az MP4-12C összecsukható keménytetővel készül majd, akárcsak a Ferrari orrmotoros Californiája. Ez egyedülálló megoldás a középmotoros sportkocsik között, amelyek hely hiányában mind vászontetővel készülnek: a Lamborghini Gallardo Spyder, a hamarosan érkező Ferrari 458 Italia Spider vagy a Mercedes SLS AMG Cabriolet. Utóbbi ráadásul nem is középmotoros, mégsem kap kemény tetőt.

mclaren2

Az MP4-12C teteje alumíniumból vagy karbonszálas műanyagból készül és a McLaren utas- és motortere közötti vékonyka részbe csukódik össze. További előnye a gyártó korábbi partnere, jelenleg pedig egyik legnagyobb vetélytársa, a Mercedes SLS AMG Cabriolet modelljével szemben, hogy a kupé különleges ajtónyitása megmarad. Amíg az SLS sirályszárnyas ajtaja kabrió változatban kivitelezhetetlen, addig az MP4 lambo-stílusú ajtajait megtartják a nyitható tetejű verzióhoz is.

Marad a motor is. A rejtélyes eredetű, 3,8 literes, duplaturbós V8-as továbbra is 600 lóerő körüli teljesítményt présel ki magából. Az árlistán viszont lesznek változások: a kabrióért várhatóan jelentősen rá kell fizetni a kupé önmagában sem szerény, 250 ezer dolláros vételárára.

mclaren1

A rosszabb légellenállás és a nagyobb tömeg miatt veszélybe került a McLaren 200 mérföld/órás végsebessége, aminek megléte viszont az amerikai és angol piacokon fontos kérdés. Ezért a mérnökök kemény dolgoznak, hogy addig finomítsák a roadster formáját és addig csökkentsék a légellenállását, amíg ezzel is áttörik az álomhatárt.

Kíváncsian várjuk és boldogan tesztelnénk, vajon sikerült-e.