Toyota Mark X, a japánok BMW-je

2009.10.20. 13:49

Nagy hátsókerék-hajtású szedán erős hathengeres motorokkal, sportos formatervvel – kivédhetetlen a párhuzam az ötös BMW és a Toyota új luxusmodellje között.

Tokióban már a Mark X második generációját mutatja be a Toyota. Az elődbe még könnyebb volt belelátni a bajor riválist, viszont a formaterv egy picit unalmasra sikerült. Az újabb generáción több az él, így valamivel érdekesebb jelenség, bár határozott karakterűnek ezt a változatot sem neveznénk. Van benne egy kicsi a korábbi Toyota Camrykból, néhány más részlet pedig az újabb Mazdákat juttathatja az eszünkbe.

A motorválaszték egyelőre kéttagú: egy 2,5 és egy 3,5 literes V6-os alkotja, mindkettő ismerős lehet a Toyota illetve a Lexus más modelljeiből. A felszereltség természetesen mindent tartalmaz, amit manapság egy luxusautótól elvárhat a vásárló, az adaptív fényszóróktól a baleset-előrejelző rendszeren és a radaros sebességtartó automatikán keresztül a csúcsminőségű, 12 hangszórós hifiig és az intelligens parkoló automatikáig.

A Mark X valószínűleg nem lesz elérhető Japánon kívül, bár nem kizárható, ha nem is valószínű, hogy később Lexus márkanéven mégis nemzetközi karrierbe kezd.