Nótás hippi volt az apám

2009.10.21. 15:04 Módosítva: 2009.10.21. 15:07

Matthew Shuter, az 54 éves vállalkozó piaci rést fedezett fel, az éppen ügyfélkorba öregedő hippiréteg temetkezési szokásaival kapcsolatban. Vásárolt egy régi Daimler halottaskocsit, és vidám, LSD látomásokat idéző színekre matricáztatta.

A tauntoni Mr. Shuter szerint "a woodstocki generáció lassan kihal. Színes életet éltek, ne vegyük el ezt a halálukban sem, ne menjenek fekete halottaskocsival utolsó útjukra. Nem csak temetésekre jó ez a szokatlan járgány, éppúgy megfelel a fesztiválozóknak, mint a szörfösöknek. Ötletem támadt, amikor idén Glastonburyben jártam. Egy csomó színes furgon, hippijárgány volt ott, mindenféle méretben és színben. Nem csak halottaskocsiként funkcionál, a szörfösöknek is tökéletes, hiszen csak egy apró átalakításra van szükség, hogy a görgőkön be lehessen tolni a szörfdeszkát."

A felismerést tett követte. Mr Shuter ellátogatott egy használtautótelepre, ahol kiválasztotta ezt a Daimler halottaskocsit, és egyből elment vele egy céghez, akik matricából készítették el a színes mintát. "A srácok a cégnél először kicsit furcsállták az ötletemet, de miután pontosan elmagyaráztam, hogy mit szeretnék, megtetszett nekik"

Mindezek ellenére (vagy éppen azért) Mr Shuter, aki az elektronikai iparban érdekelt, úgy tervezi, inkább eladja a kocsit az eBayen. A nagy üzletet csinálja meg valaki más.

Maga az autó egy 1989-es Daimler, tehát épp azelőtt gyártották, hogy a Ford átvette volna a Jaguar gyárait. Eddig négy tulajdonosa volt, a motorja a legendás 4,2-es soros hathengeres, 170 lóerő körül, ami a temetői kúszáshoz nyilván elegendő. Az automata váltó és szervokormány pedig szinte még sok is.