Vadiúj Mitsubishi jövőre

2009.10.29. 18:08

Három évre volt szükség, hogy a japánok a Concept-cX-et éretté tegyék a sorozatgyártásra.

mitsuvsk

A végleges autóról egyelőre csupán egy vázlatot közöltek, de annyi így is sejthető, hogy hol változtattak a tanulmányhoz képest. Láthatóan hosszabb a hátsó túlnyúlás, igazítottak az első lámpák formáján, és valószínűleg masszívabbra veszik a sárvédőíveket is. Bár a skicc és a végleges autó között jelentős eltérések lehetnek, az az érzésünk, az autó közelebb áll az Outlanderhez, mint a korábbi, alig több mint négy méteres tanulmány. Nem is csoda, a Mitsubishi tervezői ugyanarra a padlólemezre építkezhettek, amely az Outlander mellett a Lancer alapját is adja.

A Mitsubishi egyelőre csak Compact Crossoverként emlegeti a járművet, de a jövő tavasszal esedékes európai bemutatóig valószínűleg tisztességes nevet is találnak a típusnak. Várhatóan ebben a modellben mutatják be a cég vadonatúj, teljes egészében saját fejlesztésű, 1,8 literes turbódízel motorjának végleges kivitelét is, amely korábban a tanulmányban 134 lóerőt és 280 Nm csúcsnyomatékot volt képes produkálni. Ezzel a motorral kiválthatják a Mitsubishi személyautókban használt kétliteres motorokat, amelyeket egyelőre a Volkswagentől vásárol a japán vállalat.

Először persze a japán kivitel érkezik meg: ezt 2010 februárjában kezdik el árusítani, Európába azonban csak a márciusi genfi premier után kezdik szállítani a típust.