Ismét szárnyakat kap a Chyrsler

2009.11.07. 09:13

Egyelőre nem a pénzügyi eredményekről van szó, csupán arról, hogy ismét jelvényt cserélt a vállalat. Az ötszög-csillag, a pentastar másodszor sem hozott szerencsét, így most ismét egy szárnyas logó kerülhet a Chrysler autóira.

chryslerlogo

Az új jelvény jóval egyszerűbb, mint a korábbi szárnyas embléma volt: középen kék alapon egyszerű Chrysler felirat olvasható, körülötte elegáns, keskeny szárny-motívum. Elegáns, de kissé jellegtelen – ennél már a pentastar is jobb volt, azt legalább messziről fel lehetett ismerni. A jelvény igazi jelentését persze a termék adja, amin megjelenik, és a Fiat vezette Chrysler most épp arra készül, hogy olyan autókra cserélje a jelenlegi választékot, amelyek mind árban, mind minőségben versenyképesek, és igazodnak a piac elvárásaihoz. A tervek már megszülettek, csak az a kérdés, hogy a megvalósításuk hogy megy majd.

A Chrysler előtt nehéz küzdelem áll: 2011-ig nullszaldós működést kell elérnie a vállalatnak, 2014-ig pedig vissza kell fizetnie az államtól kapott 9 milliárd dolláros hitelt. Ehhez az új vezetés szerint 1,3-ról 2,8 millióra kell növelni az eladásokat, úgy, hogy a Chrysler és Dodge márkák már csak Észak-Amerikában lesznek majd jelen.