Európába jön a legrusnyább sportkocsi

2009.11.09. 10:21

A Skelta eddig csak Ausztráliában volt elérhető, de rövidesen Európában is szennyezheti a környezetet botrányos külsejével.

skelta

A kis kétüléses erősen túlkomplikált, és furán aránytalan formatervével kelt feltűnést, ahol csak megjelenik. Megpróbálták belegyömöszölni a formába egy F1-es autó jellegzetes vonásait, de a végeredmény inkább kaotikus, mint sportos. A külsőtől eltekintve azonban ígéretes élményautónak tűnik a Skelta: üresen alig 720 kilogramm, és már az alapváltozatba is egy kétliteres Honda VTEC motort építenek kompresszorral, amely 340 lóerő leadására képes. Ezen kívül kérhető 460 lóerős Hartley V6-ossal is.

Valószínűleg így is lesz majd néhány megszállott, aki inkább csukott szemmel száll majd be, és azután csak élvezi a száguldást, miközben Radicalokkal és Caterhamekkel igyekszik tartani a lépést, de a 66-99 ezer angol fontos ár miatt nem valószínű, hogy sokan lesznek a Skelta tulajdonosok. Az ausztrál utcai versenygépnek persze sokkal könnyebb dolga lenne, ha készítenének hozzá néhány új karosszériaelemet, amelyek megszépítenék az amúgy villámgyors járművet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.