Tesztelik az új ötös BMW kombit

2009.11.11. 07:13

Az 5-ös GT bemutatása után sokan kételkedtek benne, hogy egyáltalán elkészül a Touring, de a legújabb kémfotók arra utalnak, hogy már jövőre bemutatkozhat a legnagyobb BMW kombi utódja.

A képekről sokkal több nem is derül ki az autóról: a BMW által használt kaotikus festés eredményesen elfed minden lényeges részletet. Csupán annyi látható, hogy az aktuális divatnak megfelelően erősen döntött hátsó ablakkal készül a típus. A képek is megerősítik azt az érzésünket, hogy az új ötös jóval terebélyesebb lesz, mint az elődje volt: valamivel szélesebbnek is tűnik, és a kombi várhatóan hosszabb is lesz, mint az elődje volt, így a teljes csomagtér térfogata lehajtott ülésekkel megközelítheti a két köbmétert. Ezzel az ötös Touring literekben is utolérheti a Mercedes E osztályt, bár kevéssé érezzük valószínűnek, hogy az autó lakásköltöztetési képességei alapján választanának a potenciális vásárlók.

Az ötös szedánt november végén mutatja be a BMW, és a gyártás valamikor a jövő év elején indul, de a Touring hivatalos leleplezésére várhatóan jóval később – az eddigi hírek szerint 2010 tavaszán – kerül sor, így a forgalmazás beindítása sem valószínű 2010 közepe előtt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.