Rozsdásodás miatt hívják vissza a magyar Swifteket

2009.11.12. 10:59 Módosítva: 2010.11.13. 17:16

A 2008-ig gyártott összes hazai gyártású új Suzuki Swiftet érinti a probléma, egészen a TSMMZ ***S00499.999.-es alvázszámíg.

A Suzuki hivatalos közlése szerint a hátsó biztonsági övek bekötési pontjainak környékét érinti a probléma, így az övet tartó konzolt kell javítani, vagy lecserélni. Igyekeztünk utánajárni, hogy pontosan mi a probléma ezekkel a Swiftekkel, amelyekkel kapcsolatban már korábban is felmerült, hogy a hátsó lemezeik rozsdásodásra hajlamosak. Úgy hallottuk, hogy az érintett autók a hátsó biztonsági övét tartó konzolt olyan anyaggal felületkezelték a magyarországi gyárban, amely nedvességgel érintkezve erősen savas kémhatású csapadékot képez – ez azután a kárpitozáson keresztül máshova is átszivároghat, és kikezdheti a karosszérialemezeket. A hibát okozó alkatrészt az aktuális akcióban cserélik a Suzuki márkaszervizei, bár kérdéses, hogy a karosszérialemezekben keletkezett károkat tudják-e, lehet-e javítani.

A visszahívást egész Európában meghirdették, az érintett Swift tulajdonosokat a gyártó levélben értesíti a részletekről.