Feltámasztják a DeTomasót?

2009.11.18. 06:32

Egy olasz iparmágnás megpróbálja ismét életre kelteni az olasz-argentin sportkocsimárkát, miután az eredeti vállalat végleg tönkrement.

Gianmario Rossignolo régóta próbálkozik autógyártással: korábban már megszerezte az Isotta Frascini márkanév jogait, és építtetett egy kabrió-prototípust Audi alapokra, de érdeklődés hiányában elhalt a projekt. Most egy ismertebb márkával próbálkozik: bérmunkában építtetne DeTomasókat a Pininfarina összeszerelő üzemében, méghozzá nem is keveset: összesen évi 8000 járműről van szó, de nem egyféléről. Állítólag egy luxusszedán, egy kupé és egy SUV is szerepel a tervekben, igaz, a gyártás legkorábban 2011-ben indulhat, mivel ekkor szabadul fel elegendő kapacitás a Pininfarinánál.

A tervezés állítólag eléggé jól halad, olyannyira, hogy már jövő tavaszra elkészülhetnek a prototípusok: a hírek szerint Rossignolo már jövő tavasszal, a Genfi Autószalonon ki szeretne állítani egy vagy két autót, így időben megkezdheti a vásárló-toborzást. Az iparmágnás üzleti elképzelései mindenesetre eléggé merésznek tűnnek: ilyen nagy mennyiségű drága sport- és luxusautót még egy olyan ismert névvel is szinte lehetetlennek tűnik eladni, amilyen a De Tomaso, ám ha sikerül, azzal hirtelen erős ellenfelet kaphat a Ferrari és a Lamborghini.