Nem lesz ugyanolyan a Toyota és a Subaru közös sportkocsija

2009.11.20. 11:57

Már április óta tudunk az új, relatíve olcsó sportkocsiról, melyet a két márka közösen fejleszt. Az a hír járta, a két modell között mindössze néhány apró alaki különbség lesz, most azonban úgy tűnik, egészen más a helyzet.

A legújabb jelentések szerint a két kocsi között óriási lesz a különbség. A Toyota formatervét már ismerjük, hiszen a sorozatgyártásba kerülő modell az FT-86-os koncepció vonalait viszi tovább, azt is tudjuk, hogy hátsókerék-hajtású lesz és egy 200 lóerős boxermotor űzi majd előre; a Subaruról azonban egyelőre nem sok hírt szivárogtattak ki.

Elterjedt a pletyka, mely szerint a Subaru féle változat megkapja a szimmetrikus összkerék-hajtási rendszert, és bár ugyanaz a kétliteres boxer lesz benne, mint a Toyotában, teljesítménye 250 lóerő lesz. Ez azonban nem minden. A pletyka szerint a Subarunak a tengelytávja is hosszabb lesz, ezért, megy persze az összkerék-hajtás miatt keletkezett extra tömeg miatt is lesz szükség több lóerőre.

Mivel a Subaru komolyabb lesz a Toyotánál, várhatóan az ára is magasabb lesz, így próbálják meg elkerülni, hogy a két autó közvetlen vetélytársa legyen egymásnak.