FAB SL600: ha mindegy, csak sok legyen

2009.11.23. 18:30

Nem hittük, hogy látunk még ennyire drabális tuning-SL-t, amióta elmúltak a 80-as évek, de vannak még utolsó mohikánok. Itt egy Mercedes roadster, felismerhetetlenre tuningolva.

A fehér szörny, amelyet a FAB nevű német cég állított kerékre, az ami nagyobb, az biztosan jobb elvet követi. Ultraszéles sárvédők, hengerszerű könnyűfém kerekek jelképes gumifilmmel a felületükön, négy hatalmas kipufogóvég, és rettentő hűtőnyílások az első lökhárítóban. Egy első vonalbeli versenyautó sem nézhetne ki drámaibban, és ennek tetejébe a FAB SL-je brutálisan gyors is. V12-es biturbó motorja 750 lóerős és 1180 Nm-es csúcsnyomatékú, így a hordólábú, ólomfehér roadstert 4 másodperc alatt rántja 100 km/h-ra, és 310 km/h-s végsebességet biztosít a számára.

Ennyi energiával akár jó is lehetne a feljavított SL – és talán az is – de erre kicsi az esély. Túl nagy, túl peres gumikkal és nehéz 12 hengeres motorral inkább csak a közönség elkápráztatására lehet alkalmas.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.