A Ferrari hangolja az új Vipert?

2009.11.26. 18:37

Alkatrészt, technológiát nem, csak jó tanácsokat kaphat a Dodge a Ferraritól, de talán ennyi is elég lesz.

Korábban azzal ijesztgették a sportkocsi-rajongókat, hogy a következő Vipert már Ferrari platformra építik, de ez szerencsére üres pletyka. A Dodge igazán jó sportkocsit építeni szeretne megtanulni az olaszoktól – ami elsősorban az apró részletek összehangolását jelenti. Nagyon kevés olyan cég van a világon, ahol igazán jó sportautókat gyártanak. A Porsche, vagy az Aston Martin mellett ilyen a Ferrari, ahol bő hatvan éve gyűlik a tapasztalat és az adatok. A Viper pedig tökéletes befogadó lenne: már most is karakteres, közismert modell nagy rajongótáborral, amelyben azonban hatalmas kiaknázatlan lehetőségek rejlenek – ezeket segíthet megtalálni a Ferrari.

A platform- vagy motorcsere amúgy igazi öngól lett volna: annyira eltérő a nyers és brutális, V10-es Viper és a pörgős, kifinomult V8-as és V12-es Ferrarik karaktere, mintha egy toledói vívópengét hasonlítanánk egy favágófejszéhez. Mindkettő éles, veszélyes, és mégsem említhetők egy lapon.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.