Sbarro álomautó Ferrari Testarossából

2009.12.01. 15:34

Mintha húsz évet késett volna Franco Sbarro legújabb tanulmányautója, a Lista Office. Egy Ferrari Testarossára épül, egy olyan típusra, amelynek a gyártását 1990-ben befejezték, és a formavilága is a 80-as években számított volna igazán izgalmasnak.

Sbarro mester fénykorában, az 1980-as évek második felében igazán érdekes ötletekkel bombázta a közönséget. Készített sportkocsit és motorkerékpárt agy nélküli kerékkel, hatkerekű furcsaságokat, és Ferrari motoros kisautót, hogy csak néhányat említsünk a tervező szerteágazó munkásságából. Az utóbbi években azonban kevés igazán emlékezetes autó került ki a kezei alól. Pedig a stílusa keveset változott, talán csak a világ érte utol, és előzte meg. Ugyanez az érzésünk a Lista Office-szal kapcsolatosan is: gömbölyű, versenyautó-szerű formavilágával mintha tíz évvel ezelőtt tervezték volna a formáit, csak elfelejtették volna megmutatni.

Az már a Ferrari csodája, hogy az alapokat adó Testarossa technikája még ma sem hat kevésnek. A 12 hengeres, 180 fokos V motor ötliteres, és 450 lóerős, így a Lista Office – unalmas neve ellenére – jó szórakozást ígér.