Szépen búcsúzik a Dodge Viper

2009.12.03. 17:24

A 2010-es lesz az utolsó modellév, mielőtt lecserélik a V10-es sportkocsit, de búcsúzóul bemutattak még néhány különleges változatot a Los Angeles Auto Show-n.

A legszebb változat talán a gyári klubverseny-autó, az ACR legújabb, 1:33 jelzésű változata. A fura elnevezés egy körrekordból adódik: egy ilyen autóval állították fel a Laguna Seca versenypálya aktuális körrekordját. Az autó különleges fényezésében tér el a többi Viper ACR-től: fekete és vörös, akár azok, de a mintázat a korábbi fordítottja. Még a felnik is vörös színben pompáznak, és persze nem hiányzik a jellegzetes versenycsík sem a vezetőülés vonalában – ezúttal vörös alapon feketével. A változatból 33 példány készül, így csodálkoznánk, ha a gyűjtők nem csapnának le rá. Még ritkább lesz az ACR Voodoo, fekete-grafitszürke színösszeállításban, ebből csupán 10 példányt gyártanak.

A többi Viper-vásárló, akiknek nem jut a különlegességekből, két újfajta fényezéssel, kisebb légellenállású karosszériával és hosszabb ötödik fokozattal vígasztalódhat, ami egy picivel megnövelte az autó végsebességét. A motoron azonban nem változtattak, igaz, a 8,4 literes tízhengeres 600 lóerejét nem szokták kevesellni.