Alfa Romeo terepjáró, leplezetlenül

2009.12.11. 13:19

A képeken gyártásra kész autónak tűnik az Alfa SUV-ja, és még csak álcázni sem próbálták. Bizonyos részleteiben a 2003-az Kamal tanulmányra emlékezetet az autó, de nagyon sok részletében eltér attól.

Az autó formaterve, főleg oldalnézetből eléggé kezdetlegesnek tetszik: az egyenes tetővonal és az oldalablak-sor bizonytalan formája nemigen illik az övvonal hullámzásához. Az orr és a far viszont egyértelműen a Kamal stílusát hozza. Ha egy másik gyártóról lenne szó, azonnal elhinnénk, hogy ez már egy végleges autó, de az Alfánál mindig nagyon vigyáztak rá, hogy a formaterv nagyon egységes legyen – ők is tudják, hogy az Alfa-híveket a szép formák termelik. A prototípus mintha hosszabb is lenne, mint a régebbi tanulmány, ami érthető is, hiszen a 159-es padlólemezét használták a fejlesztéshez.


Elméletben elképzelhető, hogy az Alfa előbb-utóbb befejezi, és piacra dobja a típust, de valószínűbb, hogy most azért láthatjuk az álcázás nélküli képeket, mert leállították a fejlesztést. A Fiatnak ugyanis, most, hogy beszállt a Chryslerbe, jobban megérheti a Jeep egyik-másik modelljéből terepjárókat építeni magának, mint hatalmas összegeket költeni az önálló fejlesztésre.