Walter Röhrl újra versenyben!

2009.12.18. 13:25

A legendás raliversenyző jövőre tölti a 64-et, de a Nürburgringen azért rajthoz áll egy gyári Porsche 911 GT3 RS-sel.

Röhrl és a Porsche kapcsolata igencsak régi: a kétszeres rali-világbajnok pályafutásának kezdetén, 1970-ben az első nagyobb sikerét egy 911-es volánjánál érte el, de később is több alkalommal versenyzett a stuttgarti gyártó versenygépeivel, ralikon és pályán egyaránt. Az élő legenda meglepő lelkesedéssel nyilatkozott a GT3 RS-ről. „Egyetlen korábbi utcai 911-es sem állt olyan közel egy valódi versenygéphez, mint a legújabb GT3 RS. Épp ezért izgat, hogy a 24 órás verseny kihívásának mennyire lesz képes megfelelni a sportkocsi.”

A nemrégiben bemutatott típus valóban egyfajta határeset: ugyan utcai modellként kapható, de 450 lóerejével, hatékony fékeivel és kemény sportfutóművel már az amatőr versenyzés követelményeinek is megfelel, illetve minimális átalakításokkal profi versenygép faragható belőle, amely akár nemzetközi versenyeken is megállhatja a helyét a megfelelő kezekben. Röhrl szerződtetése a Porsche részéről elsősorban persze ügyes reklámfogás, de azért kíváncsian várjuk, hogy a villámgyors öregúr hogyan hajt majd a Nürburgringen. Az az érzésünk, érdemes lesz odafigyelni rá.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.