Ismét pusztítóan erős lesz a Ford Mustang V8

2009.12.21. 06:13

Nem csak a hathengeres változat válik versenyképessé a jövő évre: egy vadiúj, ötliteres motor révén a V8-as kivitel is majdnem 100 lóerővel izmosodik.

A konkurencia nélküli évek ellustították a Ford fejlesztőit, így a Mustang nyolchengeres változatába egy eléggé elavult, 4,6 literes, 315 lóerős nyolchengeres került. Most azonban, amikor a Chevrolet Camaro 6,2 literes V8-asa 426, a Dodge Challenger 6,1 literes Hemi motorja pedig 425 lóerőt kínál, lépéskényszerbe került a Ford, ha nem szeretné harc nélkül átadni a kupé-piac egy jelentős szeletét. A megoldás egy korszerűbb V8-as hadrendbe állítása: az ötliteres gép csúcsteljesítménye 412 lóerő, ami épp elég, hogy a Mustang tarthassa a lépést a versenytársakkal. Az új nyolchengereshez ráadásul már hatsebességes automata vagy manuális váltó jár majd, nem ötfokozatú, mint a gyengébb kivitelhez.

Azt egyelőre nem tudjuk pontosan, hogy az erősebbik Mustang V8 mikor kerül a kereskedésekbe, de mivel a hírek a 2011-es modellévről szólnak, várhatóan még az év elején meglesz a hivatalos bemutató, és az év közepétől gyártásba is kerül a továbbfejlesztett modellváltozat.