Nem vesz több céget a Volkswagen

2009.12.22. 08:50

A cég vezérigazgatója szerint nincs szükség több felvásárlásra, most már inkább a meglevő márkák fejlesztésére koncentrálnak.

A VW az utóbbi hónapokban több kisebb-nagyobb céget is saját érdekkörébe vont: nagy mennyiségű Suzuki részvényt vásárolt, felvásárolta a karosszéria-specialista Karmann maradékát, és gyakorlatilag megkezdte a Porsche beolvasztását is. Sokan úgy gondolták, hogy a németek nem állnak meg itt: szóba került például a Ducati motorkerékpár-gyár felvásárlása is, de Martin Winterkorn szerint most sokkal lényegesebb, hogy a VW már meglevő érdekeltségeire koncentráljon.

Winterkorn azt mondja, így is épp elég nehéz év áll a cég előtt. Össze kell hangolni a Porsche kínálatát a többi VW márkáéval, ki kell dolgozni a Suzukival való együttműködés részleteit, be kell indítani a termelést a Karmann egykori üzemében, és piacra kell dobni az Egyesült Államokban a Volkswagen új, kedvező árú nagykocsiját. Így érthető, ha a vezérigazgató szerint bőven elég azzal foglalkozni, ami már megvan.