Tovább termel a Saab gyár

2009.12.31. 11:03

A GM egyelőre elhalasztotta a svédországi üzem leállítását, amíg folytatódnak a tárgyalások a holland Spykerrel a márka eladásáról.

Ez annyit jelent, hogy a Saab elkezdheti az új 9-5-ösre beérkezett megrendelések teljesítését, bár ugyanakkor belső információk szerint a háttérben tovább folyik a felkészülés a termelés végleges leállítására. A General Motors korábban egyszer már bejelentette, hogy bezárja a Saabot, és megszünteti a márkát, de a Spyker azonnal új, kedvezőbb ajánlattal állt elő, így folytatódhattak a tárgyalások a két fél között. Így ha netán megszületne a megállapodás, a vásárló működő gyárat kaphat, ha viszont nem találják meg a megfelelő vásárlót, akkor a GM haladéktalanul megkezdheti a gyártósorok leszerelését.

Úgy néz ki, ha ez utóbbi forgatókönyv valósul meg, akkor elköltöztetik a vadiúj 9-5-ös gyártósorait, és a típust Buick márkanéven kezdik gyártani egy másik, amerikai vagy kínai üzemben, és ugyanez a sors vár a bemutatásra váró 9-4X típusra is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.