Gyártani fogják a csúf városi Nissant

2010.01.08. 13:46

Tanulmánynak még elment a Qazana, sorozatgyártmánynak elég meredek. Mégis megcsinálja a Nissan: azt mondják, az embereknek kellenek az érdekes autók.

juke0

Az előzetes kép alapján a Qazana szériaváltozatán épp csak annyit változtattak, hogy legyen valami praktikus értéke is. Hosszabb és szögletesebb lett a tető, így már a fejtér is elég lehet négy embernek. A túlméretezett sárvédő-ívek viszont megmaradtak, ahogy az orr-rész űrlény-arca is, a vigyori hűtőmaszk alá szorult nagy kerek lámpa-szemekkel. Egyelőre képtelenség megjósolni, valóban bejön-e a közönségnek, mondjuk így, sajátos formaterv, de annyi bizonyos, hogy a vásárlók megosztására tökéletesen alkalmas: nehéz elképzelni, hogy valaki ne szeresse, vagy utálja.

A végleges típus egyébként könnyebben megjegyezhető nevet kapott – úgy hívják, Juke – és arra szánják, hogy legalább részben felváltsa, illetve kiegészítse a Micrát az európai Nissan kínálatban. A gyártás a japánok angliai üzemében folyik majd, ott, ahol a békalámpás Micra készült, nagyjából négy méteres hosszával pedig a Micrához és a Note-hoz hasonlítható leginkább. Többet egyelőre nem tudunk a típusról, de rövidesen megismerhetjük a részleteket is: az első adatokat február végére ígérik, a hivatalos premiert pedig márciusi Genfi Autószalonra ígérik.

Időközben Autofiliás kollégáink kitúrtak egy világosabb képet a net bugyraiból, amelyen világosabban látszik a Juke végleges formája. Érdemes megnézni, és szörnyülködni.