Szobor a jövő Mercedeseiről

2010.01.12. 14:36

Detroitban állította ki a Mercedes ezt a szokatlan fólia-szobrot, amely messziről egy lepellel leborított autónak tűnik. Ha igaz, a látható részletek a jövő Mercedeseinek stílusát mutatják – különösen a következő CLS-ét.

Az arányok, a lágy ívű tetővonal és a gömbölyded far legalábbis a CLS-rokonság elméletét erősíti. Néhány részlet ugyanakkor más, már létező modellekről érkezett: a hátsó sárvédő-ívek vonala az E osztályra emlékeztet, az orr-rész kialakítása pedig az SLS fazonját idézi. A műanyag buborék persze még csak vázlatos elképzelés, amelyen nyilván változtatnak még a közönség reakciójának függvényében, de jól mutatja, hogy a Daimler AG formatervezői milyen irányba tapogatóznak. Annyi egyértelműen látszik, hogy megpróbálják felfrissíteni a Mercedes stílusát a következő évtizedre, hátha ezzel némi előnyhöz juthatnak az Audihoz és a BMW-hez képest, ahol mostanában egyértelműen biztonsági játék folyik formatervezési fronton.

Az a hír járja, hogy a CLS második generációja hasonló formatervvel még az idén látható lesz valamelyik nagy nemzetközi autókiállításon, ha másképp nem is, tanulmányautóként mindenképp, a végleges autó viszont csak 2011-re várható.