Ön is tehet a Saab megmentéséért

2010.01.16. 18:36 Módosítva: 2010.10.22. 14:27

A világ 35 országában egyszerre vonulnak a GM helyi kirendeltségei elé a Saab támogatói, a svéd autómárka megmentését követelve.

savesaab

A Saab Support Convoy, amelyhez január 17-én vasárnap délelőtt bő 200 magyar Saab tulajdonos is csatlakozik, hogy a városligettől együtt vonuljon a GM budaörsi központja elé, azért szerveződik, hogy nyomást gyakoroljon a General Motorsra, amely eddig egyetlen vásárlási ajánlatot sem fogadott el, viszont megkezdte a Saab felszámolását. Pillanatnyilag még több ajánlat is áll: a holland Spyker sportkocsigyár, illetve a luxemburgi Genii Capital és Bernie Ecclestone F1-guru is igyekszik megszerezni a Saabot, de a General Motors vezetésének eddigi nyilatkozataiból az derült ki, hogy a felszámolás végrehajtására nagyobb az esély, mint a svéd autógyár eladására.

A döntés legutóbbi határidejének január 17-ét jelölte meg a GM, épp ezért szervezték a Saab tulajdonosok és a márka rajongói erre a napra a közös felvonulást. A magyarországi megmozdulás programjáról részletesebben a itt olvashatnak.