Tökéletes állapotú gengszterautó eladó

2010.01.19. 16:53

Az 1930-as Ford Model A a harmincas évek leghíresebb autós üldözésének főszereplője volt: John Dillinger, a korszak elsőszámú közellensége menekült vele az FBI elől a Little Bohemia Lodge ostroma után.

Az autó nagy kalandja 1934-ben kezdődött, amikor Robert Johnssont, a tulajdonost leintette a hírhedt bűnöző, John Dillinger, és társaival együtt ezzel a kocsival menekültek több mint 300 kilométeren át a hatóságok elől. Az üldözés során Dillinger egyik társa halálos lövést kapott, az autót pedig szitává lőtték az FBI emberei, olyannyira, hogy a tulajdonosa, miután visszakapta a rendőrségtől, nem is használta többet: a következő harminc évben egy garázsban állt, mielőtt Johnsson eladta egy ismerősének, jelenlegi tulajdonosa apjának. Az autó végül 2007-ben, a Public Enemies című film forgatásán került ismét a figyelem középpontjába: a produkció kedvéért teljesen felújították, de meghagyták a golyónyomokat a karosszérián, így az eredeti autót használhatták a forgatáson.

Az öreg Fordot most továbbadja tulajdonosa: a Barret-Jackson aukciós házat kérték fel, hogy árverezze el a gépet, amely kora és állapota alapján sem volna értéktelen, de a története miatt akár dollármilliókat is érhet.

Gengszterek és autók, blogposztunkban akadnak még.