A világ legkönnyebb Hondája Tokióban

2010.01.20. 06:43

Messziről tökéletes az illúzió: egy Honda NSX versenyautó a SuperGT sorozatból. Csak alaposabban megnézve tűnik fel, hogy valami nem stimmel. Persze, hiszen az autó az utolsó porcikájáig kartonpapírból készült.

A papír-Honda majdnem pontosan úgy készült, mint a közismert kivágós-hajtogatós papírautó-makett, amilyennel a többség nyilván találkozott már, ha másutt nem is, technika-órán biztosan – csak a méretarány 1:1. Ilyen méretekben persze a legjobb papír tartása sem lenne elegendő, így előbb egy vázszerkezet kellett, kemény hullámpapír-lemezből, amire aztán ráilleszthették a kartondarabokat. A fotósorozat alapján felmérhető, hogy mekkora munkával járhatott mindez, de az alaposság és a kitartás egész elképesztő eredményt hozott: messzebbről nézve fel sem tűnik a csalás.

Élőben persze csak a Tokyo Auto Salon látogatói csodálhatták meg a papír-versenygépet, de már megszokhattuk, hogy a japánok a legjobb ötleteiket rendszeresen megtartják maguknak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.