Hetvenmillióért sem drága a Lexus LFA

2010.01.21. 15:28

Horror áron adja a Lexus az LFA-t. Az új szupersportkocsi ára még Amerikában is bő hetvenmillió forint, ennek ellenére óriási az érdeklődés iránta.

A Top Gearben azt mondta Jeremy Clarkson, hogy igaz, ami igaz, az LFA minden szempontból tökéletes, ennek ellenére a fene sem fogja megvenni ilyen drágán, amikor Aston Martint meg Ferrarit kaphat sokkal olcsóbban. Nos, úgy tűnik, a média gurunak nem lesz igaza, hiszen már most, 3 hónappal a Tokiói Autószalon után, ahol az autó bemutatkozott, több megkeresést kapott a Lexus a V10-es szörnyeteggel kapcsolatban, mint ahányat gyártani akartak.

Bár a hivatalos értékesítés még nem kezdődött meg, nagyjából már most is látszik, hogy az 500 darab LFA 56 ország között oszlik majd el. Ha nagyon siet, talán még ön is lecsaphat egy példányra, hiszen egyelőre csak komoly érdeklődőkről beszél a Lexus, így lehet, hogy néhányan mégis meggondolják majd magukat.

Az óriási érdeklődés is megmutatja, milyen különleges autó az LFA – nyilatkozta Devshi Varshani, az LFA értékesítési managere. Bár alig néhány ember láthatta a hús-vér autót, még kevesebben tapasztalhatták, mire képes, mégis hamar elérte azt a státuszt, ami megilleti.