Kémfotókon a háromajtós Swift

2010.01.25. 18:38

Tovább folytatódik a Suzuki kisautó utódjának tesztelése – ezúttal a háromajtós változat hidegtűrés-próbáinak egyikén készült néhány felvétel az egyik prototípusról.

A képek alapján egyértelmű, hogy a típus teljes cseréjére nemigen számíthatunk, inkább csak egy nagyon alapos frissítés elé néz a Swift. Erre utal legalábbis, hogy az autó arányai lényegében változatlanok, sőt, egyes részletek – mint a hátsó lámpák helyzete és formája – is meglepően ismerősek lehetnek. Az alapos tesztelés ennek ellenére nem teljesen öncélú: úgy tudjuk, több új motort is bevetnek a modellfrissítéssel párhuzamosan. Az 1,5 literes négyhengeres várhatóan marad, ahogy a Fiat licenc alapján gyártott 1,3 literes dízelmotor is, de az 1,3 literes négyhengerest a gyengébb, de egyben takarékosabb 1,2 literes váltja, amelyet a Splash-ből már ismerhetünk. Emellett az sem kizárt, hogy egyliteres kivitel is készül a típusból, kifejezetten az alacsony fogyasztás kedvéért: a 65 lovas háromhengeres is bőven elég, hogy átlagos kisautós dinamikát biztosítson a Swiftnek, és sokan nem is várnak többet egy ekkora kiskocsitól.

Az új motorokon kívül olyan változtatások várhatók, amelyekkel a típus Észak-Amerikában is forgalmazhatóvá válik, bár odaát valószínűleg csak a Sport 1,6 literes motorjával, és automata váltóval kerül forgalomba a Swift, mint a Suzuki belépőmodellje. Az átdolgozott Swift még az idén – talán már a tavaszi Genfi Autószalonon – látható lesz, és a forgalmazását is megindítják még az idén.