Házi tuningcéget alapít a Volkswagen

2010.01.29. 14:19

Az Opel OPC-hez és a Ford Team RS-hez hasonló, nagy teljesítményű autók fejlesztésével foglalkozó részleget hoznak létre a VW márka számára. Az R Gmbh megalapítását állítólag az idei Genfi Autószalonon jelentik be.

A Volkswagen kínálatában jó ideje előfordulnak sportos modellek, de eddig ezeket is a többi modellváltozattal együtt fejlesztették a vállalat mérnökei. A különálló részleg létrehozása azonban azt jelzi, hogy a VW vezetése a jövőben nagyobb hangsúlyt fektet a Scirocco R-hez vagy a Golf R-hez hasonló, a márka arculatának alakításában központi szerepet játszó típusváltozatok kifejlesztésére. Úgy tudjuk, az R Gmbh feladata az lesz, hogy az összes Volkswagen modell kőkemény sportváltozatát elkészítse, a Polótól a Touaregig.

Az új cég első munkája állítólag a Jetta R elkészítése lesz, amely a lépcsős hátú kompakt következő generációjának kétajtós változatán alapul majd.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.