Mégsem kell eredetiségvizsga a műszakin?

2010.02.05. 21:31 Módosítva: 2010.02.05. 23:03

Folyamatban vannak az egyeztetések az autóstársadalom érdekképviseleti szerveivel, és a döntésre várhatóan jövő hét elején kerül sor.

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) megerősíti, hogy kormányzati szinten foglalkoznak annak a jogszabályi rendelkezésnek az eltörlésével, amely 2010. január elsejétől kötelezővé teszi az eredetiségvizsgálatot a műszaki vizsga alkalmával, amennyiben arra korábban még nem került sor.

A gépkocsi-tulajdonosoknak továbbra is lehetőségük lesz arra, hogy a műszaki vizsga keretében, kérelemre eredetiségvizsgálatot végeztessenek. Ezt megtehetik azokon a műszaki vizsgálóállomásokon, amelyek erre a tevékenységre hatósági szerződést kötöttek a Nemzeti Közlekedési Hatósággal, biztosítva az "egyablakos" gépjármű-ügyintézés lehetőségét.

Jelenleg 1067 vizsgálóállomás számára biztosított a lehetőség, hogy közvetlenül kapcsolódjon a KEK KH eredetiségvizsgálatot támogató rendszeréhez.


A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala sajtóközleményéből - OS

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.