Visszatér Magyarországra a Caterham

2010.02.08. 14:11

Márciustól itthon is kaphatók lesznek a brit gyártó Super Sevenjei. Egyelőre hatféle kivitel szerepel az importőr kínálatában, amelyeket kulcsra készen és építőkészletként is meg lehet majd vásárolni itthon.

A Caterhamek behozatalával évekkel ezelőtt már próbálkozott egy vállalkozás, de a kísérlet akkor csődöt mondott. Most egy új cég, a Caterham Hungary hivatalos importőrként próbál betörni a magyar picara. A kínálat az 1,6 literes, Ford-motorral készülő, 120 lóerős Roadsport 120-assal kezdődik, az erősebb változatokba – a Roadsport 175-be, az R300-ba és a CSR-be – pedig 2 literes, 175 lóerős Duratec benzinmotor kerül. Rendeléseket már most is felvesznek a kétüléses roadsterekre, az első példányokat pedig március folyamán kezdik átadni az első vásárlóknak.

A tervek szerint áprilistól nem csak vásárolni lehet a Caterham-képviselettől, de bérbeadással is foglalkoznak majd, sőt, a későbbiekben egy minimum 5 futamos Caterham-kupa is útjára indulhat. Az alapmodell, a Roadsport 120-as ára kitként nettó 5,5 millió, készre szerelve – szintén áfa nélkül – 7,2 millió forint lesz, az erősebb R300 pedig 10,2 millió forint körüli áron vihető haza.