Visszadobták a Toyota sportkocsi terveit

2010.02.11. 08:13

Úgy tűnt, az FT-86 tanulmány már csak egy kis lépésre van a szériagyártástól, de a Toyota vezetői másképp gondolták. A legújabb hírek szerint a Japánban megrajzolt formaterv helyett másikat készíttetnek az autóhoz, méghozzá Kaliforniában.

toysport

A Subaruval közösen kifejlesztett hátsókerék-hajtású, boxermotoros sportkocsi bemutatójáig már nincs egészen két év hátra – már ha minden a menetrend szerint zajlik –, ennek ellenére úgy néz ki, a karosszériaelemeket és a belső teret a nulláról tervezik újra. A döntés valószínűleg a tanulmánnyal szerzett tapasztalatokon alapul: az FT-86 formája nem aratott osztatlan sikert a közönség körében. A koncepció formaterve a Toyota japán tervezőközpontjában készült, de úgy tudjuk, az európai és az amerikai részlegnél is készíttettek egy-egy vázlatot, és végül az utóbbi nyerte a munkát. Úgy tudjuk, a végleges forma egyszerűbb vonalvezetésű lesz, viszont sportosabb hangulatú, mint az eredeti.

Az áttervezés következtében elképzelhető, hogy az egész projekt késni fog, de az sem lehetetlen, hogy a Subaru, amely szintén elkészíti a saját verzióját, előbb tud megjelenni a saját sportkocsijával, mint a Toyota a magáéval.