Drága autók és divat-show Haitiért

2010.02.14. 09:12

naomilotus2

A földrengés sújtotta Haiti támogatásáért fog össze a Lotus és Naomi Campbell. Összesen nyolc darab egyedi sportkocsi kerül kalapács alá, hogy az aukción befolyt összeggel segíthessék a romba dőlt térség helyreállítását. Minden autó speciális, egyedi kialakítású, „Naomi for Haiti” névre keresztelt modell: ráfényezték Haiti zászlaját, de sok egyéb ponton is felfedezhetők apró azonosító jelek. A szervezők arra számítanak, hogy a középmotoros Lotus Evorák nagy része gyűjtők birtokába kerül.

Első körben a február 18-án tartandó Naomi Campbell Fashion for Relief égisz alatt futó jótékonysági divatbemutatón kerülnek az autók a közönség elé – a Londoni divathéten biztos akad majd olyan, akinek jól állna otthon egy campbelles Lotus. Az ott nem értékesített Evorákat internetes online aukción árverezik el, a Naomiforhaiti weboldalon. Február 19-től 28-ig kell majd résen lenni az érdeklődőknek.

naomilotus1

Az árverések győzteseit maga Naomi fogja felkonferálni a Genfi Motorshow nagyszínpadára március 2-án.

„Mélyen megérintett az, ami Haitin történt.” – mondta Campbell. „Olyan sok ember halt meg, vagy sérült meg súlyosan a földrengés miatt – talán a nők és gyerekek miatt fáj a legjobban a szívem. A divat egyetemes, személyre szóló és mindenkit érdekel. Örömteli, hogy a Lotus a támogatja a jótékonysági rendezvényemet, és remélem, hogy a befolyt összeggel hozzá tudunk majd járulni a nők és gyermekek megsegítéséhez.”

naomilotus3

A Haiti térséget sújtó katasztrófa összesen három millió embert érintett, és nagyjából kétszázezren haltak bele sérüléseikbe. A szakértők szerint többek között a helyi domborzati viszonyok és a házépítési technikák miatt alakulhatott ki ekkora pusztulás.