Tavasszal jön a kicsi Lexus

2010.02.15. 10:25 Módosítva: 2010.02.16. 14:33

A japánok egyelőre csak egy részletfotót mutattak az Auris méretű luxus-hibridről, de annyi így is látható, hogy a formaterv változott a tavaly őszi LF-Ch tanulmány óta.

ct200h

Az új modell CT 200h néven érkezik, ami arra enged következtetni, hogy a villanymotor mellé kétliteres, négyhengeres benzines kerül a motortérbe. Az autó alighanem dinamikusabb lesz, mint a Toyota Prius: legalább 160 lóerő összteljesítményre számíthatunk az elektromos segédhajtással együtt. A Lexusnak nem ez az első kompakt hibridje – Észak-Amerikában már kapható a HS 250h szedán 2,4 literes benzinmotorral és hibrid hajtáslánccal. A CT 200h csapott hátú, ötajtós karosszériájával és kisebb motorjával azonban sokkal inkább megfelel az európai vásárlók ízlésének.

A kis Lexus premierjét március első napjaiban, a Genfi Autószalonon tartják, és a forgalmazását is megkezdik még az idén. A japánok arra számítanak, hogy a típus jelentős eladásnövekedést hoz Európában a Lexusnak, annak ellenére, hogy az Audi A3-as vagy az 1-es BMW háttérbe szorítása nem lesz egyszerű feladat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.