Ettől féljenek a terroristák

2010.02.18. 18:11 Módosítva: 2010.02.18. 18:51

India hol jobb, hol rosszabb ötletekkel veszi fel a harcot a terrorizmus ellen. Egy nagy páncélozott jármű lássuk be, nem épp a leghasználhatóbb, ha a terroristák hotelekben vagy bevásárlóközpontokban bujkálnak. Miért ne lehetne egy elektromos golfautó a megoldás?

Úgy tűnik, közelharcban kell felvenni a harcot a lázadók ellen. Egy indiai vállalat épp ezért egy golfkocsiban talált rá a megoldásra. Az eredmény itt látható. A járművet két utas tudja mozgásba hozni, és úgy tervezték, hogy könnyedén beférjen akár egy szállodai liftbe is. Az Anti-Terrorist Assault Cart névre hallgató, kis terroristaellenes harckocsi ára 45 000 dollár, és egy töltéssel hat órán át képes védeni a lakosságot, mielőtt akkumulátorai lemerülnének. A golyóálló ablakokkal felszerelt, páncéllal fedett jármű végsebessége 25 km/óra.

„Elegünk van már abból a tehetetlenségből, ahogy az indiai kormány a terroristakérdést kezeli. Összedugtuk a fejünket és megalkottuk az ATAC-ot„ -mondta J B Sehrawat, az MMB ügyvezető igazgatója.

A kommandósoknak eddig a szűk folyósok jelentették az egyik legnagyobb akadályt bevetés közben. Az ATAC azonban könnyedén vesz bármi ehhez hasonló akadályt és jut be a repterek, szállodák vagy éppen stadionok folyosóin.