VW CrossPolo: műanyag arcoskodás

2010.02.19. 15:31

Elkészült a Volkswagen kisautó bakancsos változata. Terepre ugyan nem való, de van, akinek az is elég, ha az autója keménynek látszik.

Úgy tűnik, a nyers plasztikba öltöztetett SUV-imitátor kisautók megtalálták a maguk közönségét – erre utal legalábbis, hogy a Volkswagen az új Polóból is készít ilyen változatot. A lényeg nem sokat változott: egy kicsivel megemelték az autót – a CrossPolo hasmagassága másfél centivel több, mint a többi változaté –, a karosszéria alsó felét műanyag idomokkal burkolták körbe, és persze a kartervédő-imitáció sem maradhatott le az első lökhárítóról. Kétségtelenül látványosabb, mint az alapváltozatok, de nem nyújt sokkal többet: legfeljebb a városi padkázás könnyebb vele, és a fényezetlen elemek talán kevésbé érzékenyek az apróbb koccanásokra.

A CrossPolo csak elsőkerék-hajtással és kezdetben hatféle motorral lesz kapható. A benzines választék 1,2 literes 70 lóerős, 1,4 literes 85 lóerős és 1,2 literes, turbós 105 lóerős motorokból áll, a dízelekbe pedig az új, 1,6 literes TDI 75, 90 és 105 lóerős kiviteleit szerelik. A látványosabb megjelenésnek persze megkéri az árát a VW, a körbeműanyagozott Polo Németországban 3000 euróval lesz drágább, mint egy azonos felszereltségű, de dísztelen változat ugyanazzal a motorral.