Pokoli zöldség 600 lóerővel

2010.02.23. 12:55

A BMW M3-as lehetőségeinek határait feszegeti az IND Green Hell nevű egyedi kreációja. Az autó elvben közúti közlekedésre is alkalmas, bár a motorháztető hiánya miatt inkább afféle guruló műalkotásnak tekintenénk.

Az IND Green Hell voltaképp a megszokott tuningsémákat követi, de az elérhető legjobb alkatrészekből áll. A négyliteres motorra egy mechanikus kompresszor került, amely 0,45 bar maximális túlnyomással tölt, és így 600 lóerőre növeli az M3-as csúcsteljesítményét. A motorháztető a zöldre festett házú feltöltő miatt maradt le az autóról: a készítők szerint ezt a motorteret bűn lett volna eltakarni. A kipufogóoldalon egy egyedileg hangolt Eisenmann Iconel kipufogórendszert alkalmaztak, amelyből nem is készül több. Az IND Design persze nem csak a motort alakította át, de a futóművet és a fékrendszert is a nagyobb igénybevételhez igazította, KW lengéscsillapítókkal és 365 mm-es Brembo féktárcsákkal. A kerekek 18 hüvelykes, egyrészes, fekete HRE felnikből és Nitto sportgumikból állnak össze.

Az autó elnevezése persze az igazi Zöld Pokolra, a Nürburgring Nordschleifére utal: a tervezők azt mondják, igyekeztek megfogni a legendás versenypálya lényegét, és belesűríteni ebbe a különleges M3-asba.