2010.02.27. 20:01

A Porschék tuningolására szakosodott cég vezére még február 8-án, üzleti ügyeit intézni utazott a Dél-afrikai Köztársaságba, ahonnan előzetes tervei szerint két nap múlva, 10-én tért volna vissza.

1

Gemballa utoljára Johannesburg környékén adott hírt magáról. Ezt követően sem családja, sem ismerősei nem tudták felvenni vele a kapcsolatot. Nem sokkal később jelentkeztek állítólagos elrablói, akik 1 millió eurós váltságdíjat követeltek érte.

„A dél-afrikai rendőrség a német hatóságokkal együttműködve vizsgálja az eltűnt személy ügyét. Tényleges elrablása nem zárható ki” - közölte Vishnu Naidoo rendőrségi szóvivő.

6

Az emberrablás ténye azt követően kérdőjeleződött meg, hogy a német hatóságok fizetésképtelenségi bejelentést követően még február 9-én átvizsgálták, majd lezárták Gemballa leonbergi műhelyét. Az ott talált autókat lefoglalták, és felvették a kapcsolatot a cég ügyfeleivel. Az eset így összefüggésben állhat a tuningmester lehetséges eltűnésével.

Az 1981 óta működő Gemballa Automobiltechnik negyven embert foglalkoztat. A műhely leginkább Porschék átépítésére, tuningolására szakosodott, de nemrégiben egy Enzo Ferrari átalakításával kerültek előtérbe.

5

A Dél-afrikai Köztársaságban az elmúlt húsz évben jelentősen megromlott a közbiztonság. Az országot évek óta a világ legveszélyesebb vidékei közt tartják számon.