Touring Flying Star, kenyereskocsi 157 millióért

2010.03.03. 17:59

Kombi még nem készült a Bentley Continental sorozatából, de az olasz Carrozzeria Touring most készített egyet. A Flying Star persze nem való hurcolkodásra: a shooting brake formát követi, azaz szűkös, 2+2 üléses luxusmodell, amelyben szükség esetén elfér a golfozáshoz vagy vadászathoz szükséges felszerelés.

A viszonylag kicsi harmadik ajtó mögött alaphelyzetben nincs sokkal több hely, mint a Continental GT csomagterében: 400 liternyi csomag pakolható a két szűkös hátsó ülés mögé – ez pontosan 30 liter többlet –, viszont az ülések lehajtásával 1,2 köbméteres, sík padlójú tér adódik, ami valóban több, mint elegendő. Az igazán érdekes azonban nem is az autó praktikus értéke, hanem a háromajtós forma kialakítása: az olasz stúdió tervezőinek sikerült megoldaniuk, hogy a csapott farrész tökéletesen passzoljon a Bentley stílusához, ha nem tudnánk, hogy hol készült a típus, talán azt is elhinnénk, hogy a gyári szakemberek munkája.

A Flying Star nem tanulmányautó: húsz példány elkészítését tervezi a Touring, egyenként 590 ezer eurós, azaz nagyjából 157 millió forintos áron. Ez azonban csak az alap, a vásárlók nagyjából olyan extrákat kérnek hozzá, amilyeneket csak akarnak – természetesen borsos felárért –, így a határ igazából a csillagos ég.