Újabb visszahívás: Nissan fékpedálok

2010.03.03. 14:24

Újabb pedálügy van kibontakozóban az eddig a minőségükről ismert japán autógyártóknál. A Nissan több mint félmillió autót hív vissza, egyrészt a fékpedál meghibásodása, másrészt az üzemanyagszint-jelző problémája miatt.

A fékpedállal kapcsolatos hibáról közelebbit egyelőre nem közöltek, annyit tudni, hogy 205 ezer autót érint a kérdés. Az üzemanyagszint-mutató, amely üres tank mellett is tartalékot jelez, 472 ezer autóban szorul javításra.

A fékpedál-visszahívás 2008-2010 között gyártott Titan kisteherautókat, Infiniti QX56 és Nissan Armada modelleket, valamint 2008-2009 között gyártott Nissan Quest kisteherautókat érint, a rosszul jelző mutató 2005-2008 között gyártott Titan, Armada és Infiniti QX56s modellekben, illetve Nissan Frontier, Pathfinder és Xterra autókban fordulhat elő. A hivatalos közlemény szerint Európát nem érinti a visszahívás, de szürkeimport útján nem egy Infiniti QX kerülhetett Magyarországra.

Érdekes, hogy a Toyota nagy port felkavaró gázpedál-beragadása után a Nissan fékpedálokkal is baj van – reméljük, nem a Subaru kuplungpedálok következnek a sorban.