Cosworth-motorok kerülnek az új Lotusokba

2010.03.04. 16:03

A két nagy múltú angol versenyautó-specialista újabb közös projektje a Lotus Evora Cup, amelybe a Cosworth fogja reszelni a Toyota-technikát.

Sok benzinszagú, kormos képű autóversenyző állhatott már dobogóra Cosworth-motorral hajtott Lotusokkal megnyert versenyek után, így nem csoda, hogy az autógyártó a legújabb versenyautójához az angol motorszakértőt bízta meg a felkészítéssel. Tavaly mutatta be a Lotus az Evora utcai sportkocsit, amelybe 280 lóerős, 3,5 literes Toyota-V6-ost szereltek. Idei újdonságként kihoztak egy versenypályára hangolt változatot Evora Cup néven, aminek külön sorozatot is indítanak Európában. Ebbe a 120 000 fontért kapható pályagépbe fogja a Cosworth építeni a 400 lóerőre felhúzott, szárazkarteres motort.

Komolynak tűnik az együttműködési szándék mindkét részről, hiszen a jövőben utcai és versenyautókhoz is a Cosworth szállít majd motorokat. Visszatekintve a két gyár sikereire, a töltött káposztához hasonlóan finom eredmények várhatók az újramelegített kapcsolattól.