Csapj oda Norbi!

Magyar gyerek a menők között

2010.03.05. 13:11

totalcar

Michelisz Norbert betört a nagyok közé. A tavalyi év tehetségének járó díjat Jean Todt FIA-elnöktől vehette át, idén pedig indulni fog az összes WTCC versenyen. Nem is akármivel, hanem a tavalyi bajnokautóval, a Seat León 2.0 TDI-vel.

A WTCC a Forma-1 és a rali-világbajnokság után a harmadik legnépszerűbb sorozat – nem lehet eléggé hangsúlyozni, mekkora eredmény, hogy egy magyar versenyző, magyar csapattal bejutott ebbe az elitbe. Ráadásul nem befizetéses alapon, hanem a tehetsége és az eredményei révén. A bajnokságban induló autók nem csak külsőleg hasonlítanak az utcai társaikhoz, valóban szériaközeli gépekről van szó. Izgalmas versenyekre számíthatunk a többfutamos lebonyolításnak és az új pontrendszernek köszönhetően, amelyben az első 10 helyezett kap pontot.

Michelisz, miután végignyerte a magyar kupasorozatokat, az európai mezőnyt is hamar lenyomta. Megnyerte a tavalyi Seat Leon Eurocup bajnokságot, és lehetőséget kapott egy WTCC futamon is, ahol nem járt szerencsével, kipöckölték az első körben. Idén viszont az egész bajnokságot végigversenyezheti egy olyan autóval, amiben benne van akár egy-egy dobogós eredmény is. Norbert szerény, az első tízben szeretne benne lenni, de olyan nevek között, mint Tiago Monteiro vagy Yvan Muller, egy újonctól a pontszerzés óriási siker lenne.

Az idei szezon első versenyét Brazíliában, Curitibában rendezik. Norbi a hírek szerint kalandos úton, de kijutott első versenyére, és alig várja, hogy beülhessen a kormolós Seatba. Nem bonyolult a pálya, hamar meg fogja tanulni, ígérte. Hogy mennyire sikerül, meglátjuk az időmérőn és a versenyen, amit az Eurosport közvetít, az időeltolódásnak köszönhetően ráadásul kellemes esti időpontokban. Készítsük hát a sört a hűtőbe, nehogy kiszáradjon a torkunk a nagy drukkolásban.

TV-közvetítés

Időmérő: szombat 20:00 - 20:45 (Eurosport)

Warm up­: vasárnap 14:15 - 14:45 (Eurosport2)

1. futam: vasárnap 18:00 - 19:00 (Eurosport)

2. futam: vasárnap 19:05 - 20:15 (Eurosport)