Lehet háromszáztíz lóerős is egy Volkswagen Golf

2010.03.06. 13:08

Nem tudjuk, hova van még értelme tuningolni egy alapból 266 lóerős, 350 newtonméter nyomatékkal rendelkező autót, amit kizárólag az első kerekek hajtanak – azonban az Abt Sportsline tudja: piacra dobták a saját kis verziójukat, szerény 310 lóerővel.

„A Golf R a Minden-Golfok egyeduralkodója!” – mondta Hans-Jürgen, az Abt igazgatója. Igaz, a motortuninggal csupán négy tizedmásodpercnyi gyorsulást nyerünk a 0-100 km/h sprinten, ami most már 5.2 értéken van: de kit érdekel, ha van egy 310 lóerős VW Golfunk? Szinte autóba sem kell ülni, hogy tudjuk: ekkora teljesítmény már kimondva is értelmetlenül, gyomor forgatóan erős – viszont fel lehet vele vágni, le lehet írni, hogy háromszáztíz. A 260 km/h-s végsebesség természetesen nem ezért ennyi, mert nem tudna többet: elektronikai tiltás fogja meg a gépet.

Kívülről a már korábban bemutatott Abt Golf Gti-ről ismert első szoknya különbözteti meg az alapmodelltől, de extra az Abt által tervezett nappali világítás az autó elején. Megrendelés szerint 18 vagy 19 colos kerekeket szerelnek rá.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.