Ezentúl a Goldextől retteghet, aki nem fizet útdíjat

2010.03.07. 06:56

Az utak használatáért fizetendő díj elmulasztása esetén járó pótdíj beszedésére írt ki közbeszerzést az Állami Autópálya Kezelő Zrt., amelyet hat ajánlattevő közül a Goldex-Hungary Kft. nyert meg. A cég a beszedett pótdíj 6,85 százalékát kéri sikerdíjként - az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A személygépkocsiknak csak az autópályákon, a teherautóknak a főutakon is útdíjat kell fizetniük. Azok az autósok, akik ezt elmulasztják, pótdíjat kötelesek fizetni. Ezeknek a behajtására, a követelések kezelésére keresett jelentkezőt az Állami Autópálya Kezelő Zrt. a közbeszerzés keretében.

Az ajánlatkérő évi tízezer ki nem fizetett pótdíjat köteles átadni a nyertesnek; a követelések darabszáma akár negyvenezer is lehet tizenkét hónap alatt. A pályázaton az lett a nyertes, aki a behajtott összegből a legkevesebb sikerdíjra tartott igényt. A Goldex-Hungary Kft. 6,85 százalékával senki nem tudott versenyezni.

A nyertes ajánlathoz az Intrum Justitia Kft. jutott a legközelebb, a maga 8,95 százalékos sikerdíjával. A tenderen még az Alektum Inkasszó Magyarország Kft., a Bross Holding Zrt., a EOS KSI Magyarország Inkasszó Kft., valamint a SIGMA Követeléskezelő Zrt. indultak.