Európai is lehet az új Corvette

2010.03.09. 07:32 Módosítva: 2010.03.09. 07:32

A General Motors tíz részlegének adta ki, hogy készítsenek vázlatokat a sportkocsi következő generációjáról. A győztes terv azután sorozatgyártásba kerülhet – így előfordulhat, hogy Európában, Kínában vagy akár Brazíliában találják ki a következő Corvette formatervét.

A Corvette következő generációja, a C7-es valamikor 2012 végén érkezik, így valóban eljött az utolsó pillanat a formaterv kialakítására. A következő két és fél év így is csak arra lesz elég, hogy az alapkoncepció megtartásával átöltöztessék a Corvette-et, azaz nem várható, hogy a következő generáció nagyon más motorokat kapjon, mint a jelenlegi, vagy áttérnének vele a középmotros építésmódra. Ugyanakkor valószínű, hogy megpróbálják valahogy még érdekesebbé, jellegzetesebbé tenni a típust. Elképzelhető, hogy a retró irányába indulnak, akár a Ford a Mustanggal, de az sem lehetetlen, hogy az aktuális divat keretei között próbálják megújítani a Corvette-et.

A vállalatvezetés célja egyértelmű: a sportkocsit valahogy közelebb kell vinni a fiatalabb vásárlókhoz. A típus vásárlóinak átlagéletkora két év alatt 48-ról 54 évre emelkedett, ami a jelentős kereslet ellenére sem jó hír: a GM-nél attól tartanak, hogy ugyanúgy nyugdíjasautóvá válhat a modell, ahogy korábban a Cadillac egyes nagyobb típusai.