Kávén élő autó – és működik

2010.03.10. 17:58

A koffein sokunkat tart működőképes állapotban, de először hallunk kávé mozgatta autóról. Az öreg Scirocco persze használhatna bármilyen más szerves anyagot is, de kávéval legalább jó az illata.

kaveauto

A Car-puccino névre keresztelt járgány egy televíziós műsor számára készült, azt bizonyítandó, hogy szinte bármi – például a boltban kapható kávé-granulátum – is meghajthat egy autót. A működési elv viszonylag egyszerű, és nem is túl hatékony, de működik, ahogy a II. világháború idején, a benzinhiányos időkben is. A kávét először egy faszenes gázosító tartályba vezetik, ahol oxigénszegény környezetben szén-monoxidra és hidrogénre bomlik. Ezt a gázkeveréket a tetőn elhelyezett radiátorral visszahűtik, majd a motorba vezetik, ahol a szokott módon eléghet.

Az már csak hab a tortán, hogy a rozsdás vasakból és néhány csőből összetákolt rendszer a Sciroccón hogy néz ki: akár a Vissza a jövőbe című film De Loreanje lenne valami posztapokaliptikus feldolgozásban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.