Peugeot Hoggar: meglepő pick-up 207-esből

2010.03.11. 11:32

A franciák kínálatából eddig hiányzott egy praktikus platós modell – hát most megjött. Ámuldozzon ön is a Hoggar látványán.

A Peugeot a Fiat Strada receptjét vette át a pick-up építéshez. Miután sem alvázas terepjáró, sem semmi hasonló nincsen a kínálatban, inkább az öreg 206-os alapjait használták fel a teherjármű felépítéséhez. A hasonlóság a platós Fiat Albeához nem is teljesen véletlen: a fejlesztés ugyanott, Brazíliában folyt, ahol a Stradáé, az ottani vásárlók igényeinek megfelelően. A Hoggar kétségtelenül célszerű járgány, a zárható plató térfogata 1151 liter, és 742 kilogrammal terhelhető. A futóművet is ennek megfelelően hangolták, így üresen az égbe emelkedik a plató, hogy az autó fara terhelt állapotban se csússzon az aszfalton. A Hoggart kétféle benzinmotorral kínálják majd, de mind az 1,4 literes, mind az 1,6 literes használható tiszta szesszel is.

Minket alaposan meglepett a Peugeot pick-upjának megjelenése: a szerkesztőségben hamar ráragadt A Rém elnevezés, bár ezzel alaposan leegyszerűsítettük a problémát. Az autó hátulján az 1007-es lámpasorát fedezhetjük fel, míg az orr-rész egy elnagyolt 207-es utánzat. Ezzel nem is volna problémánk, de a Peugeot brazil tervezői épp a nagy szájat formázó alsó légbeömlőre tették a fémszínű kengururács-utánzatot, ami érzésünk szerint teljesen agyonvágja az összhatást, akár egy szájból kilógó fogszabályzó.

A Hoggar egyelőre csak Brazíliában lesz kapható, de ez nem feltétlenül marad így: elképzelhető, hogy a Fiat Stradához hasonlóan egyszer csak ez is megjelenik Európában.