Z06 Carbon: a legőszintébb Corvette

2010.03.11. 07:03 Módosítva: 2010.03.11. 07:03

Megérkezett a hiányzó láncszem a ZR1-es és a gyengébb változatok közé, de ha a stílust nézzük, a Z06 Carbon Edition a legnyersebb macsó a Corvette kínálatában.

A tervezők nem tettek mást, csak feljavították a Z06-ost a ZR1-es egyes alkatrészeivel, és gusztusosan tálalták, sok karbonszálas alkatrésszel. A gigantikus LS7-es motort meghagyták: a 7 literes, nyomórudas V8-as mindenféle trükk – feltöltés vagy sok szelep – nélkül ad 505 lóerőt, ahogy egy rendes amerikai nagy nyolcashoz illik. Ugyanakkor a futómű és a fékrendszer a ZR1-esből jött: az aktív csillapítás, a rugók, a 19-es első és 20-as hátsó felnik és a kerámia-tárcsás Brembo fékrendszer is. A karosszéria egyes elemei – a tetőpanel, a küszöbtoldatok és az első lökhárítóra szerelt légterelő – karbonszálas műanyagból készülnek, és a színválaszték sem mindennapi: a képeken látható kék mellett csak narancssárga színben lesz kapható a Z06 Carbon.

Az autóból összesen 500 példány készül – ezeket nyilván hamar elkapkodják majd –, de a már meglevő Z06-osok számára is kínálnak két átalakító készletet, amelyekkel szinte ugyanez a hatás érhető el. A futóműelemeket a Z07 jelzésű csomag tartalmazza, a karosszériát pedig a CFZ nevű készlettel lehet hasonló formára hozni.