Kiszivárogtak a következő Mercedes sportkocsi rajzai

2010.03.12. 08:47

Az SLS Roadster jövőre érkezik, sirályszárnyas ajtók nélkül, de új V8-as motorral.

A vázlatok a védjegyezési eljárás kapcsán kerültek nyilvánosságra, és jól látható rajtuk, hogy mit módosítanak az autón a nyitható tető kedvéért. Az első áldozat nyilvánvalóan a felfelé nyíló ajtómegoldás: az SLS Roadster hagyományos ajtókat kap, és úgy néz ki, a tervezők inkább egy könnyű vászontetőre szavaznak, mint a nehéz és komplikált összecsukható keménytetős megoldásra. A típus így tökéletesen rímel szellemi elődjére, a 300 SL roadsterre, amely az 50-es években korának leggyorsabb nyitható tetejű utcai autója volt, és nagyban hozzájárult az SL sorozat későbbi sikerének megalapozásához.

Úgy tudjuk, a nyitott SLS már nem a kupéban használt 6,2 literes V8-ast kapja meg, hanem a napokban bemutatott 5,5 literes, ikerturbós nyolchengerest, amelyből akár 600 lóerő körüli teljesítmény is kihozható különösebb erőlködés nélkül. A roadster a becslések szerint úgy 150 kilogrammal lesz nehezebb, mint a merevtetős kivitel, de így sem valószínű, hogy bárki kevésnek találná a dinamikáját. Az autó ára várhatóan 200 ezer euró körül lesz, figyelembe véve, hogy a csukott SLS egy-egy példányáért 177 ezer eurót kérnek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.